Corus GTL en van Dijk (Westersingel)

+31 (0)503182635

info@gtl.nl

Het is alweer 35 jaar geleden dat Menno van der Veen en Wim van de Ven, het Gronings Tandtechnisch Laboratorium (GTL) hebben opgericht. Toen begonnen wij in een bescheiden bedrijfsruimte aan de Westersingel 59 in Groningen, waar wij nog steeds gehuisvest zijn. Aangelegen panden werden in de loop der jaren verbouwd en in gebruik genomen. Ons tandtechnisch laboratorium bestaat inmiddels uit 10 tandtechnici, twee administratief medewerkster en een eigen bode.

Door het innovatieve karakter heeft GTL zich ontwikkeld tot een hightech en toonaangevend Tandtechnisch Laboratorium. Wij combineren jarenlange ervaring met de laatste CADCAM-technologie. Met ons systeem ontwerpen wij driedimensionaal uw werkstukken die in ons laboratorium gefreesd worden met onze freesmachines. Dit zijn state-of-the-art machines met vijf assen (simultaan) waardoor gewerkt wordt met minimale toleranties. Het eindproduct is loepzuiver en natuurgetrouw bij een optimale sterkte, alleen zo ontstaat een hoogwaardig eindproduct. Wij staan vooraan als het om nieuwe technieken gaat en zijn instaat uw afdrukken digitaal te ontvangen en te verwerken. Graag delen wij onze ervaringen met u omtrent deze technologie en kunnen u van de laatste ontwikkelingen op de hoogte brengen. Hoewel de techniek snel verandert, blijven wij uiteraard ook trouw aan conventionele technieken en zijn wij ervan overtuigd dat in complexe gevallen handwerk, ervaring, creativiteit en inzicht onmisbaar zijn.

GTL heeft een duidelijke visie als het gaat om de toekomstige ontwikkelingen in de tandtechniek. Duidelijk is dat er veel gaat veranderen. Tandtechnische laboratoria zullen de vertaalslag moeten maken naar digitalisering. GTL heeft deze slag al gemaakt in technisch opzicht én in de communicatie richting tandarts en patiënt met bijvoorbeeld Skype en Facetime. Dit neemt niet weg dat de één-op-één communicatie tussen het tandtechnisch lab en de tandarts van groot belang blijft om tot uitstekende resultaten te komen.

Tandheelkunde en de tandtechniek vormen altijd een mix van kunst en wetenschap, maar als we naar de komende tien jaar kijken, zal de wiskunde en de wetenschap van steeds grotere invloed worden. Deze verschuiving is de motor achter de nieuwe ontwikkelingen die de branche naar het volgende niveau zal brengen. Verder is uit onderzoek gebleken dat de vraag naar betaalbare biocompatibele esthetische restauraties in de toekomst zal toenemen. Ook blijkt dat fabrikanten nieuwe digitale afdruktechnieken ontwikkelen, die naadloos aansluiten op het CADCAM proces in tandtechnische laboratoria.

Corus GTL en van Dijk (Westersingel)

Westersingel 59
9718 CJ Groningen (Nederland)

Christa Loman

Director

Mag ik mij even aan u voorstellen, ik ben Christa Loman van Dijk en sinds 1992 werkzaam in de tandtechniek.
Eerst als technieker en de laatste 10 jaar als Manager. In 2000 heb ik mijn huidige man Dhr Henk van Dijk ontmoet, voor velen geen onbekende.
Samen hebben wij meer dan 20 jaar een gespecialiseerd prothese laboratorium gerund. Aangezien ik toe was aan een nieuwe uitdaging, ben ik gevraagd om manager te worden van GTL en 23 december is Ttmfl van Dijk aan de Corus groep toe gevoegd. Door deze samenwerking, kunnen wij u tandtechniek op hoog niveau aan bieden. Daarbij ligt onze focus op de digitale toekomst.